2017 рік оголошено роком Японії в Україні

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №1/2017 Про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні

/Files/images/rk_yapon/220148.png

Офіційний логотип «Року Японії в Україні»

Було обрано офіційний логотип "Року Японії в Україні", присвяченого святкуванню 25 річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.

Цей логотип створений японським графічним дизайнером паном Томоо Каваі, який проживає у префектурі Шіга. Головним мотивом у цьому логотипі стали національні прапори обох країн. Хіномару (японська назва прапору Японії) і пасхальне яйце притуляються один до одного, чим символізують дружні відносини між Японією та Україною.

Даний дизайн було обрано серед 32 інших пропозицій, представлених на розгляд Посольства Японії у період від 22 серпня до 7 жовтня цього року.

/Files/images/rk_yapon/C6z2NQs.jpg

Фото-конкурс "Рік Японії в Україні"

Для усіх жителів України, які мали нагоду відвідати Японію чи зараз там проживають, Посольство Японії оголошує конкурс "Японія у фото" (тематика в рамках загальної теми не обмежена: культура, їжа, свята, пейзаж і т.д.). З умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Посольства Японії в Україні.

/Files/images/rk_yapon/128370.jpg

Заходи року Японії

/Files/images/rk_yapon/банер Посольства Японии.jpg /Files/images/rk_yapon/Лого11.jpg
Посольство Японії в Україні розпочинає кампанію "2500 сакур" із висадження сакури на всій території нашої держави, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися красою цих дерев. «Ми висадимо ці дерева, а потім щороку будемо згадувати про те, як пройшов Рік Японії в Україні», - сказав Шігекі Сумі, зауваживши, що сакура є символом його держави.
23 березня 2017 року Всеукраїнська кампанія "2500 сакур" розпочалася з Чернігова.
У 2006 році Українсько-Японський центр НТУУ«КПІ» розпочав свою діяльність на базі Національного технічного університету України «КПІ». Центр реалізує програму знайомства з японською історією, традиціями, культурою, науково-технічним та інноваційним потенціалом.
У 2011 році з метою зміцнення культурного співробітництва та взаєморозуміння між Україною та Японією Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" та Japan Foundation (Японська Фундація) заснували в Українсько-Японському Центрі "Японський мовний центр – Японський фонд", який реалізує поглиблену програму знайомства з японською культурою та мовні курси.
У Чернігові висадили сакуру на знак дружби з Японією На підтримку Року Японії в Україні

Кiлькiсть переглядiв: 723