Як розвинути свій емоційний інтелект: три сходинки

/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/16,11,2017 100_3518.JPG/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/23,11,2017 DSC_0014.JPG

16 листопада на засіданні клубу любителів психології «Пізнаємо себе» слухачі вчилися відчувати поезію і продовжили розмовляти про емоції.

Ми знаємо, що багато інформації залишається поза словами: у діях, жестах, міміці, емоціях. Емоції – це така ж інформація, як вчинки, слова і жести. Цю інформацію людина використовує, щоб обґрунтувати свої дії. Вміння правильно розуміти і використовувати емоції у повсякденні науковці називають "емоційним інтелектом". ЕІ — це здатність людини розпізнавати емоції. Причому емоції не тільки інших людей, але і свої власні. Від емоційного інтелекту залежить, наскільки людина здатна бути емпатичною, тобто уявляти себе на місці іншого і розуміти, як інший почувається. Основам, які визначають і вибудовують емоційний інтелект, можна навчати кожен день. За Гоулманом (автор книги «Емоційний інтелект. Чому він може бути важливішим, ніж IQ»), для його розвитку треба освоїти 4 основних навички:

1. Розуміти свої емоції.

2. Контролювати емоції.

3. Бути емпатичним, або розуміти почуття інших.

4. Впливати на інших людей.

5 КОРИСНИХ КНИГ

Не всі ці книги є у фондах нашої бібліотеки, але прагнемо вас поінформувати про них, бо вони вчать навичкам, які дозволять вам зробити життя кращим.

Будьте господарями своєї долі, самовдосконалюйтесь, вірте в краще.

/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/Гоулман.jpg/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/Керол.jpg/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/рой пейн.jpg/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/экман.jpg/Files/images/klub_lyubitelv_psiholog/img315.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 398