Музика для гарного настрою

15 березня 2019 року бібліотека ім. М. Коцюбинського приймала шанувальників музики у клубі «Музичний Зодіак».

Формат клубу передбачає знайомство з композитором, народженим під певним знаком зодіаку. Цієї п'ятниці знайомились із творчістю музикантів-Тельців. Цьому знаку Зодіака притаманні ніжність, вірність, підвищена чутливість, надзвичайна працелюбність та відповідальність.

/Files/images/klub_muzichniy_goroskop/Pyotr_Tchaikovsky_с._1870.jpg

Петро Чайковський – найкращий симфоніст романтичної епохи – яскравий Телець. В дитинстві його називали «порцеляновою дитиною» через неймовірну чутливість, але після смерті матері саме він став наставником для молодших братів.

/Files/images/klub_muzichniy_goroskop/220px-Johannes_Brahms_1866.jpg

Йоган Брамс – також представник Тельців; композитор був відомий неймовірною працелюбністю. Він міг працювати над твором роками, змінювати його, шліфуючи та шукаючи варіанти. Мав тонке почуття гумору; маючи поганий зір, не користувався окулярами: «Зате багато поганого вислизає з поля мого зору».

Гості клубу прослухали уривки з найвідоміших творів Чайковського та Брамса. Також пригадали пісні Булата Окуджави, Андрія Ешпая та Марка Фрадкіна, відомих композиторів-пісенників.


Наступне знайомство з композиторами-Близнюками Ріхардом Вагнером, Михайлом Глінкою та іншими відбудеться у п'ятницю 22 березня о 14:00 годині.
Запрошуємо!

Кiлькiсть переглядiв: 485