Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Сьогодні, 6 грудня, річниця вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.Стрілянина у Монреалі стала найбільшим масовим вбивством уКанадіі шокувала багатьох у країні і світі. Органи федеральної та місцевої влади в Канаді оголосили три дні жалоби, був приспущений прапор на будівліканадськогопарламенту.Обставини злочину, який скоїв Лепін та мотиви, які він пояснив у передсмертному листі викликали жваве обговорення в канадському суспільстві, а саме загострили увагу на проблемі насильства проти жінок.Щорічно в Канаді, 6 грудня відмічається «Національний день запобігання насильства проти жінок».

Насильство щодо жінок є одним із найпоширеніших порушень прав людини у світі. На жаль, Україна не є винятком: за статистикою, від психологічного чи фізичного насилля страждає кожна п’ята українка.В Україні щорічноз 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюютьсимволічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період охоплює наступні важливі дати:

25 листопада Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2грудня Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня Міжнародний день волонтера

6 грудня Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня Міжнародний день прав людини

Підтримуючи Всеукраїнську акцію, читальний зал Центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського підготував книжкову виставку "Домашнє насильство загрожує суспільству". Пропонуємо переглянути добірку книг з цієї теми, а також звертаємо увагу на цікавий матеріалу газеті "Експрес" № 47(21-28.11.19), № 48 (28.11 - 5.12.19) про долі жінок, які звільнилися від тиранії у сім'ї.

/Files/images/knijkov_vistavki/img009.jpg/Files/images/knijkov_vistavki/img012.jpg/Files/images/knijkov_vistavki/img011.jpg/Files/images/knijkov_vistavki/img010.jpg/Files/images/knijkov_vistavki/img013.jpg

/Files/images/obklknig_z_prava/лого.jpg

КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ

/Files/images/obklknig_z_prava/телефони гарячої.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 332