«Пам’ятай про Крути» - книжкова виставка

/Files/images/knijkov_vistavki/83187629_2739065186176204_6557664369428135936_o.jpg

29 січня 1918 р. відбувся бій під Крутами. Близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків. Сказано й написанопро Крути багато: в еміграції, в Радянській Україні, незалежній Україні.


Тільки із здобуттям Україною незалежності стало можливим запровадження на державному рівні вшанування пам’яті юнаків, які героїчно загинули в бою під Крутами.
Книга, на яку ми звертаємо вашу увагу, це найповніше видання зібраних документів з різних джерел: окремі видання, збірники, газети, періодика, архівні матеріали. Найраніші з них датуються березнем 1917 року . Зміст архівних матеріалів підсилюють статті і виступи С. Єфремова, Д. Дорошенко, М. Грушевського, Є. Маланюка, Л. Старицької -Черняхівської. Видання дає можливість ознайомитися з багатьма свідченнями, враженнями, оцінками, інтерпретаціями – і самому зорієнтуватися в деяких невідповідностях та суперечностях. Окрім цієї книги на книжково-ілюстративній виставці «Пам’ятай про Крути» представлені документи, історичні розвідки, поетичні твори українських письменників. Знати історичне коріння – святий обов’язок кожного свідомого українця. Тільки пам’ятаючи минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.

/Files/images/obklknig_z_stor/Крути Січень.jpg/Files/images/obklknig_z_stor/kruti2.jpg/Files/images/obklknig_z_stor/knyga.jpg/Files/images/obklknig_z_stor/Бій під рутами.jpeg/Files/images/obklknig_z_stor/крути.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289