15 СЕРПНЯ – Всесвітній день безпритульних (бездомних) тварин

15 СЕРПНЯ – Всесвітній день безпритульних (бездомних) тварин

Цей день було засновано на початку 90-х років минулого століття на підтримку ініціатив волонтерських організацій із захисту домашніх тварин, які залишилися без нагляду.

Кожен із нас щодня бачить на вулицях безпритульних собак і котів. Вони перетворилися на невід’ємну частину міського пейзажу, тож ми вже не дивуємося, не обурюємося, а байдуже проходимо повз, поспішаючи у своїх справах.

Звідки беруться безпритульні тварини? Куди вони зникають? Когось із них зрадили і вигнали, награвшись, хтось ніколи не мав свого дому і не знав людського тепла. Життя на вулиці нелегке: спека і морози, голод, людська жорстокість… Їхні шанси на життя довжиною хоча б у кілька років дуже примарні.

Коли мова йде про безпритульних тварин, ми насамперед маємо на увазі собак і котів. Кілька тисяч років тому вони були одомашнені. На жаль, небажання бути «у відповіді за всіх, кого приручили» призводить до того, що приручені людиною тварини приречені на виживання.

Фотоклуб «Прекрасне поруч» вже другий рік не стоїть осторонь цього дня. Минулого року, як ви пам’ятаєте, ми разом з Ветеринарно-стерилізаційним центром "Крок до тварин" (м.Чернігів) провели спільний захід. Приємно зазначити, що серед фотоклубівців є ті, хто взяв до себе безпритульну тварину і став їй люблячим господарем.

Цього року ми вирішили представити невелику онлайн-фотовиставку. Вона складається з двох частин. В першій частині на світлинах зображені бездомні тварини на наших вулицях, а в другій – ті, кому пощастило знайти свій дім.
Давайте не будемо байдужими! Нехай в цьому світі стане більше добра!

Галерея "Давайте не будемо байдужими! Нехай в цьому світі стане більше добра!"

Кiлькiсть переглядiв: 261