29 серпня - День захисників України

Цього року вперше на державному рівні відзначається День захисників України.

Для відзначення дня пам`яті та вшанування героїзму загиблих захисників було вибрано саме цю дату, оскільки 6 років тому, 29 серпня 2014 року відбувся прорив української групи військ з російського оточення в Іловайську, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, проте українська армія зазнала найбільших людських втрат за весь період війни.

Трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, на соняшникових полях. Під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали свої життя на вівтар свободи й незалежності нашої держави. Саме тому символом Дня пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави став сонях.

На території України понад 4500 поховань учасників антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил.

Цей день у нашій країні вшановують лише вдруге, однак він уже має традиції та ритуали.

/Files/images/knijkov_vistavki/листівка1.jpg

Міністерство ветеранів звертається з проханням до українців цього дня доповнити свій одяг зображенням соняха - символом пам`яті захисників, що загинули за Україну, і таким чином продемонструвати свою шану й повагу до людей, котрі віддали свої життя за наше мирне небо. Встановлення зменшених копій державного прапора на могилах захисників України - ще одна традиція цього дня, що є проявом пам`яті, любові й жалю.

Герої живі, доки жива пам`ять про них. Тож закликаємо всіх українців 29 серпня о 10:00 спинитись і вшанувати загиблих захисників хвилиною мовчання. Хоч би де ви були - на центральних площах або кладовищах, на роботі чи в подорожі - за змоги зупиніться, схиліть голови, щоб віддати данину пам`яті загиблих за Україну й висловити підтримку їхнім родинам,

Кiлькiсть переглядiв: 189