"Покровська книжкова толока" в БІБЛІОСАДУ Центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського

Літературний фестиваль "Покровська книжкова толока" в БІБЛІОСАДУ Центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського

14 жовтня в межах ІІІ літературного фестиваля «Покровська книжкова толока» в саду Біліотеки ім. М. Коцюбинського було презентовано низку цікавих та змістовних заходів.

Гості мали змогу ознайомитися з експозицією Центру поліської автентики: інсталяція української хати, українські рушники, хустки, жіночий та чоловічий одяг з Чернігівщини (кінець ХІХ - початок ХХ ст.), предмети домашнього вжитку та побуту. Окремо була представлена виставка, присвячена Дню захисника України « Від доби Козацтва до сучасності», а також фотовиставка "Воїни України" Українського інституту національної пам'яті.

Директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяна Пилипець провела розмовник « Як бібліотекам вистрелити під час карантину?». Із жвавої та емоційної розповіді спікерки присутні дізналися про цікаві та креативні форми спілкування з читачами, створення бібліотечних аудіо- та відеоресурсів, онлайн – зв’язок з користувачами під час карантину.

У 2015 році Львів став частиною Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто літератури, що сприяло «створенню та проведенню культурних заходів, дало більше можливостей для виходу на світовий літературний простір, розвитку літературного туризму та творчої співпраці на національній та міжнародній аренах» Спікерами було проведено історичний екскурс по великих культурних проєктах, втілених у Львові за цей час.

Цей обмін досвідом корисний для подальшого впровадження нових медіа-форм присутності ЦБС у культурному житті нашого міста. Особливий інтерес викликала презентація «Львів – місто літератури ЮНЕСКО», яку яскраво представили спікери Павло Коряга та Мар’яна Загоруйко.

Цікавою частиною презентації була розповідь про діяльність офісу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО», який був створений у 2015 році на базі Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича. Це команда культурних менеджерів, які відповідають за проєктну та промоційну підтримку «Міста літератури ЮНЕСКО» на різних рівнях та є посередниками між міською владою та літературним середовищем. Спікери також поділилися досвідом залучення партнерів – від місцевого рівня до міжнародної партнерської резиденції.

Творча та дружня атмосфера зустрічей у бібліотечному саду сприяла неформальному обміну досвідом між бібліотечними фахівцями, зацікавленими представниками міської громади та гостями Покровської книжкової толоки-2020.

Галерея "ІІІ Літературний фестиваль "Покровська книжкова толока""

Кiлькiсть переглядiв: 107