BooKNews читального залу: Волтер Айзексон «СТІВ ДЖОБС. БІОГРАФІЯ ЗАСНОВНИКА КОМПАНІЇ APPLE»

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/923.jpg

Ім’я ВОЛТЕРА АЙЗЕКСОНА, американського письменника і журналіста, мабуть, більш відоме багатьом завдяки точним і ретельним біографіям про Стіва Джобса, Генрі Кіссінджера, Бенджаміна Франкліна, Альберта Ейнштейна і Леонардо да Вінчі.

Волтер Айзексон народився в 1952 році у Новому Орлеані. Після навчання в коледжі вивчав історію та літературу у Гарварді, згодом навчався в Оксфорді, де штудіював філософію, політику та економіку. Більше 20 років Волтер Айзексон працював журналістом та редактором, був головою корпорації CNN та головним редактором журналу Time. З 2003 до 2017 він - президент Інституту Аспена, який займається гуманістичними дослідженнями. За своє життя Волтер Айзексон також обіймав велику кількість посад у багатьох урядових комісіях, які займалися вирішенням різноманітних питань. Свою першу книгу письменник випустив ще у 1986, яка мала назву «Розумні чоловіки: шість друзів та світ, який вони створили» («The Wise Men: Six Friends and the World They Made»).

ВОЛТЕР АЙЗЕКСОН «СТІВ ДЖОБС. БІОГРАФІЯ ЗАСНОВНИКА КОМПАНІЇ APPLE»

Книга про засновника Apple стала світовим бестселером і побила усі рекорди продажів біографічних творів. Вона базувалася на 40 інтерв’ю зі Стівом Джобсом, зроблених протягом двох років перед смертю, а також на розмовах із родиною, друзями та бізнес-партнерами. Автор описав всі етапи становлення компанії Apple і звичайно ж, життя і особистості Джобса, з особливою педантичністю і увагою до деталей.

Це класно написана біографія - в ній тисячі причин любити і зневажати того, про кого вона. Це книга, яка максимально повно дає зрозуміти те, ким був не тільки Джобс, але і ким були люди, які його оточували, з якими він жив, творив і працював. Айзексон зумів показати Стіва Джобса таким, яким він є. Зі своїми недоліками, не ідеальним, часто запальним і емоційним, затятим перфекціоністом, але при цьому досвідченим і ефективним менеджером, відданим фанатом своєї справи, лідером, котрий вміє «вичавлювати» з людей весь їх творчий потенціал. Він міг маніпулювати людьми і мало турбувався про те, що його різкість завдавала болю близьким або незнайомим людям. Але без всіх цих якостей, як позитивних, так і негативних, він не був би собою. Все, що було дано йому від народження і те, що він придбав за все життя з'єдналося в людині, якого історія запам'ятає як генія.

«HE NOT BEING BORN IS BUSY DYING» («НЕ ПРИПИНЯЙ РОЗВИВАТИСЯ»)

Ця книга - відмінний мотиватор, поштовх до дії, розвитку, показник того, що якщо захотіти щось зробити і вкласти в це душу, то у вас обов'язково все вийде! До речі, 19-те жовтня оголошено Днем Стіва Джобса, одного з творців корпорації Apple.

Кiлькiсть переглядiв: 252