Відкриття фотовиставки робіт призерів конкурсів

/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/fotovystavka-biblioteka-Kotsiubynskoho-2-3ckgod8telo0zhu6n7gb9m.jpg

У Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського представлена фотовиставка робіт призерів конкурсів, які проводилися протягом 2020 року серед відвідувачів фотоклубу «Прекрасне поруч».

Фотоклуб «Прекрасне поруч» діє у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського з листопада 2012 року. Його було створено за ініціативи бібліотечних працівників та відомих чернігівських фотохудожників Миколи Турчина та Віктора Кошмала.

За час свого існування фотоклуб зробив значний внесок у популяризацію сучасної чернігівської фотографії. Фотоклубу вдалося стати ефективним осередком творчого спілкування та зростання художньої майстерності для поціновувачів фотографії шляхом проведення творчих зустрічей, дискусій, пленерів, конкурсів та виставок.

На жаль, з березня 2020 року через ситуацію з небезпечним захворюванням Covid-19 засідання не проводились, але творче життя фотоклубу не припинилось. Фотоклуб «Прекрасне поруч» спільно з іншими українськими та білоруськими фотоклубами взяв участь у виставці «Стежками сільського життя», яка експонувалася у нотно-музичній бібліотеці у Мінську. Також було створено декілька онлайн-фотовиставок (одна з них у співпраці з ізраїльським фотоклубом «Цафон»).

Приємною подією 2020 року стала дебютна участь фотоклубу «Прекрасне поруч» у Фестивалі фотоклубів України. Було представлено колекцію з 24-х світлин, яка посіла шосте місце у загальному рейтингу, а фотоклуб отримав диплом лауреата XIV Фестивалю фотоклубів України та подарунковий каталог.

У групі фотоклубу у Facebook Наталією Василинчук ведуться рубрики «Краплинка хоробрості» та «Наша фотоскринька». У першій розповідається про відвідувачів фотоклубу, а в другій— представлені цікаві фотографії з їхніх родинних архівів.

Були минулого року у фотоклубівців і особисті творчі досягнення.

Наш керівник Віктор Кошмал отримав золоту медаль НСФХУ у XIII Національному бієнале «Природа 2020», а у липні чернігівці мали змогу побачити його фотовиставку «Яскраві обличчя Чернігівщини» у пресцентрі видання «Деснянська правда».

Тетяна Яворська презентувала у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого персональну фотовиставку «Мелодія моєї душі» та перемогла у номінації «Літературні герої оживають на світлинах» в обласному фотоконкурсі «Життя як книга».

Ольга Шеремет представила фотовиставку «Дванадцять місяців» у Чернігівській обласній дитячій лікарні та отримала диплом I ступеню НСФХУ у III Міжнародному сатирично-гумористичному фотоконкурсі «Весела копиця».

Фотоальбом Андрія Майковського «Храми Чернігово-Сіверщини» переміг в одній з номінацій обласного літературного конкурсу «Книга року».

Також роботи фотоклубівців експонувалися на різних фотовиставках у Чернігові, Києві, Кропивницькому, Хайфі та інших містах.

Два роки тому член фотоклубу «Прекрасне поруч», відомий чернігівський фотохудожник Сергій Тарабара запропонував проводити на засіданнях тематичні конкурси. Ідея отримала активну підтримку фотоклубівців. Майже кожного засідання відбувається анонімне голосування за надані на конкурс фотографії, а потім, за підрахованими голосами, оголошуються імена авторів трьох кращих робіт. Тему наступного конкурсу оголошує переможець попереднього. Протягом 2020 року куратор клубних конкурсів Сергій Тарабара провів 17 фотоконкурсів, на яких було обрано 51 найкращу роботу. Частина з них представлена на фотовиставці у бібліотеці, а з усіма роботами можна ознайомитися на сторінках фотоклубу та бібліотеки у Facebook https://www.facebook.com/groups/295916453852678/

На фотовиставці представлені роботи таких авторів:Бабарик Катерини, Василинчук Наталії, Денисенко Маргарити, Катімана Василя, Кошмала Віктора, Кравцова Юрія, Куннової Олени, Мельника Костянтина, Нагурного Ігоря, Олексієнка Андрія, Пилипея Валентина, Тарабари Сергія, Хромушина Юрія, Шеремет Ольги, Юдакової Людмили та Яворської Тетяни.

Фотовиставку можна побачити у читальному залі Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського(вул. Кирпоноса, 22, другий поверх).

Ласкаво просимо!

Просимо дотримуватись правил адаптивного карантину та перебувати у захисній масці!

Олена Куннова, координатор фотоклубу «Прекрасне поруч»,головний бібліограф Чернігівської міськоїбібліотеки ім. М. Коцюбинського

Фотоклуб "Прекрасне поруч" : звітна фотовиставка. 2020

Кiлькiсть переглядiв: 153