ПОПОВНЕННЯ БІБЛІОТЕК: ФРАНКІВСЬК ВІДПРАВЛЯЄ КНИЖКИ НА ЧЕРНІГІВЩИНУ

/Files/images/dlya_novin/Памятник С. Бандері у Франківську Фото Радіо свобода.jpgПам'ятник Степану Бандері у Франківську. Фото Радіо свобода

В Івано-Франківську люди зібрали 1 600 книг для жителів Чернігівщини. Літературу охочі приносили в обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери. В кінці травня книги повезуть у Чернігівську область.

«Книжки приносили люди різного віку, переважно — дорослі. Хоча була одна дівчинка-дев'ятикласниця, яка принесла дитячі книги. На ініціативу відгукнулися і місцеві поети та письменники — Ольга Деркачова, Ярослав Ткачівський, Богдан Томенчук. Допомогли з літературою також Василь Іваночко та видавництво «Лілея НВ», — розповів директор музею Ярослав Коретчук.

/Files/images/dlya_novin/1652875003__pp_4416.jpg

Відгукнувся на ініціативу і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він передав декілька десятків примірників на Чернігівщину зібрання статей Степана Бандери «Перспективи української революції». Адже зараз особливий інтерес в людей є до постаті Степана Бандери. А «Перспективи української революції» – це його творча спадщина. Очільник міста переконаний, що ця книга дасть кожному зрозуміти, що ворог-окупант не змінився за десятиліття. А також в книзі є багато відповідей на питання, як зараз мають діяти українці. «Сподіваюся, що в кожну бібліотеку краю потрапить по одному примірнику цієї гарної книжки», – каже Руслан Марцінків.

За інформацією Суспільне Івано-Франківськ

Кiлькiсть переглядiв: 109