19 ТРАВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

/Files/images/pod_2022/з орнаментом.jpg

Сильні, вільні, незламні!

Низько вклоняємось вам, нашим захисникам, які не можуть вбрати сьогодні святкові вишиті сорочки. Дякуємо за захист і можливість одягнути вишиванку в цей день!

За 16 років існування свята його не скасовували жодного разу - ані в 2014-2015 роках, ані під час епідемії коронавірусу. Бути цьому красивому і улюбленому мільйонами українців Дню і під час повномасштабної російської антиукраїнської війни.

Адже сьогодні наш народ захищає не лише фізичні кордони України, а й духовно-культурні. ВИШИВАНКА Є ДУХОВНОЮ БРОНЕЮ УКРАЇНЦІВ.

Для українця вишиванка – не просто вбрання, це оберіг, символ, який зберігає історичну пам’ять про національне коріння, ідентичність, розуміння себе, який єднає усіх нас. Це символ сміливості, боротьби та перемог.

У цей день за святковим вбранням у будь-якому куточку світу ми можемо пізнати один одного, відчути, що ми єдині. Вишиванка єднає українців та друзів України по всьому світу.

У минулому році центральна бібліотека ім. М. Коцюбинського відзначала День вишиванки низкою заходів усім колективом. 27 лютого 2022 року внаслідок важких бомбардувань Чернігова рашистами наша бібліотека дуже постраждала. Але місто і область вистояли, вистояла влада, вистояли люди! Війна розкидала працівників бібліотек по всій Україні та світу. Та ми єдині у вірі в нашу перемогу! Все буде Україна! Молимось Богу, впевнені у ЗСУ, дякуємо за підтримку світу!

Захистимо своє!

/Files/images/pod_2022/руйнування.jpg/Files/images/pod_2022/руйнування1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 88