Вітаємо з Днем Гідності і Свободи

1 листопада Україна відзначає дев’яту річницю Революції гідності. Цьогорічні заходи до Дня Гідності та Свободи проходять під гаслом «Вистояли на Майдані – переможемо у війні».

День Гідності та Свободи є ключовим в історії України, оскільки уособлює цивілізаційний вибір українців на користь європейських цінностей і шляху свободи, що поетапно втілювався у Революції на граніті 1990 р., Помаранчевій революції 2004 р., й Революції гідності.

У День Гідності та Свободи вшануємо пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. Вшановуємо сьогодні щоденні героїчні вчинки тисяч і тисяч захисників і захисниць України і тих, хто не зламався під російським тиском на окупованій території. Низький уклін вам! Ви найкращі, наші рідні! Тримайтеся! Бережіть себе!

Підтримуючи флешмоб #Бути гідним, започаткований Музеєм Революції Гідності, згадаємо героїчну оборону рідного міста Чернігова, де сповна проявились цінності Майдану, і незламність, і гідність, і свободолюбство. Навесні 2022 року Чернігів витримав одну з найважчих та, можливо, найважливішу в своїй історії облогу, заслужено отримавши відзнаку «міста-Героя України». Чернігів став містом-фортецею на шляху російських військ до Києва та зламав їх підступні плани. Північний форпост стримав, вистояв та вигнав ворога зі своєї землі. Він не потрапив під окупацію, але сильно постраждав від обстрілів. На його вулицях досі видно сліди від бомбардувань. Ми пишаємося Містом Героїв і вдячні всім тим, хто тримав оборону міста і допомагав встояти.

Віримо в Перемогу! Вічна Пам’ять полеглим в боях за Україну!

Слава Україні! Героям Слава!

Для колажу використані фото з Інтернету

Кiлькiсть переглядiв: 56