ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА «СЛАВЕНЬ ГРИГОРІЮ СКОВОРОДІ»

3 грудня 1722 року Григорій Сковорода прийшов у світ, «де йому судилося стати світлом і таким залишитись у пам’яті народній» (І. Драч).

Григорій Сковорода — видатний український філософ, богослов, поет та педагог був чи не найцікавішою постаттю історії українського духу. Слава про нього йшла всюди, кожен хотів його побачити й почути.

Ми йдемо за Сковородою вже 300 років, збагачуємося його мудрістю. Унiкальнiсть фiлософських поглядiв Сковороди, мабуть, в тому i полягає, що вона дає можливiсть кожному знайти те, що вiдповiдає його внутрiшньому свiту. Образ великого філософа надихав багатьох майстрів пензля і пера. Кожен намагався осмислити Сковороду у свій спосіб, кожен створив свій унікальний світ. Його й сьогодні шанують українські інтелектуали і шукають відповідей у його творах на животрепетні виклики сучасності. Його слова «Ми сотворим світ получший, созиждем день веселейший» і надалі будуть залишатися вічним дороговказом для кожного з нас.

Пропонуємо переглянути невеличку добірку листівок з картинами українських художників та уривками віршів українських поетів «Славень Григорію Сковороді».

Поки що див. на ФБ-сторінці бібліотеки

https://www.facebook.com/watch/?v=1840313779653026

Кiлькiсть переглядiв: 88