Волтер Айзексон «Ейнштейн. Життя і всесвіт генія»

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/923.jpg

Ще одна біографія-бестселер від ВОЛТЕРА АЙЗЕКСОНА надійшла цього року до фонду бібліотеки.

У автора особливий підхід до дослідження життя своїх героїв. Айзексон на відміну від багатьох не пише хвалебні оди своїм героям. Він досліджує все - і хороше, і погане, він вважає, що всі сторони життя важливі у формуванні особистості. З цим навряд чи хтось сперечатиметься. У його роботах не має моралізаторства. Але в них є гумор, глибокі роздуми і прості пояснення «чому» життєвого шляху своїх героїв, з усіма злетами і падіннями, поганими рисами характеру і далеко не гарними вчинками. Айзексон робить канонічних геніїв людьми. І це дуже важливо.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/copy_nash_format_9789661943024_5d3864416383b_images_13055302413.jpg

ВОЛТЕР АЙЗЕКСОН «ЕЙНШТЕЙН. ЖИТТЯ І ВСЕСВІТ ГЕНІЯ»

Захоплююча книга про одну з найвидатніших постатей XX сторіччя, яка читається як цікавий художній роман. Відомості більшості людей про Альберта Ейнштейна, які не пов'язані з точними науками, обмежуються словами «фізика», «теорія відносності» та знаннями із шкільного курсу фізики. Але чергова чудова робота Волтера Айзексона, дає можливість позбутись цієї прогалини.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/альберт енштейн.jpg

Завдяки Айзексону, Ейнштейн постає не тільки генієм, що змінив звичну картину світу, а й людиною, яка любить, помиляється, грає на скрипці. Він малює картину життя Альберта Ейнштейна з народження і до смерті. Тут є все - батьки, дитинство, навчання, любов, сім'я, робота, відкриття, слава, Нобелівська премія, нові громадянства, переїзди, побутові дрібниці, політичні погляди, наукові суперечки, теорія відносності, теорія поля, сіонізм, націонал-соціалізм, комунізм , віра і атеїзм, життя і смерть. Тут безліч документальних матеріалів - витяги з листів, статей, промов, інтерв'ю, спогадів, щоденникових записів. Автор анітрохи не ідеалізує його особистість. Тут максимальна об'єктивність у всьому, від геніальності і слави Ейнштейна до його дистанціювання від хворої дитини і непростих відносин з першою дружиною.

Без складних теорій, за допомогою опису життєвих історій, зустрічей, суперечок складається уявлення про сучасну науку, про те, як пов'язані між собою різні теорії, і що інколи треба йти проти звичної логіки, щоб наблизитися до відкриття. Так, в цій книзі будуть формули, як же без них у світі фізики. Але всі ці формули будуть пояснюватися на живих прикладах. Написано просто, принаймні з розумінням що читачі будуть різного рівня.

Все ж таки геніальні люди не можуть бути простими, зрозумілими і однозначними. Особливості характеру, схильність до бунтарства і відкритість всьому новому дозволили Альберту Ейнштейну вивести постулати теорії відносності, навіки вписавши себе в історію науки, а нам запам'ятати ім'я вченого, що стало синонімом геніальності, чий образ - розпатлана шевелюра, сяючі очі і чарівна доброта - зробили його обличчя символом епохи.

Кiлькiсть переглядiв: 187