Соціально – просвітницький захід з переглядом фільму «Заради нас»

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Одне з найголовніших родинних - Різдво - свято вдячності і любові. В день народження Сина Божого, Котрий полюбив усе людство і віддав Себе, ми згадуємо про любов до своєї сім'ї, про самовіддачу і вдячність нашим близьким.

14 січня 2022 р. у Чернігівської міській центральній бібліотеці відбувся соціально – просвітницький захід з переглядом фільму «Заради нас» організований спільними зусиллями Чернігівського міського центру соціальних служб, ГО « Мамина школа» та бібліотеки для батьків та дітей, які виховуються в сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах.

/Files/images/pod_2022/271984926_4772937816122254_7375401576056211819_n.jpg

Відкрила захід директорка Чернігівської міської ЦБС ЛЮДМИЛА ЗІНЕВИЧ, яка наголосила, що місія публічної бібліотеки служити громаді. «Це культурний центр, який надає можливість для спілкування та проведення цікавого та змістовного дозвілля, це простір, що об’єднує». Адже при бібліотеці діють безкоштовні курси української мови та комп’ютерної грамотності, влаштовуються кіноперегляди у Клубі інтелектуального кіно та майстер-класи, проводяться презентації книг та зустрічі з цікавими та відомими людьми, письменниками і поетами, можна зустрітися з прихильниками улюблених хобі: гри у шахи та фотографування, а нещодавно відкрився сучасний бібліотечний простір – коворкінг «Край неба». При бібліотеці діє музей-світлиця - Центр поліської автентики. Як каже директорка бібліотеки Людмила Зіневич, центр створили, щоб акумулювати у бібліотеці знання про культуру чернігівського Полісся.

/Files/images/pod_2022/271918748_4772928369456532_4104372142861986722_n.jpg

З привітальним словом виступила ТЕТЯНА КУЗНЕЦОВА-МОЛОДЧА, директор Чернігівського міського центру соціальних служб. Вона нагадала, що поряд з основними завданнями Центру, зокрема надання особам і сім’ям з дітьми комплексу соціальних послуг, він підтримує сім’ї, надає консультативну допомогу у складних життєвих ситуаціях через лекції, тренінги та живе спілкування. Тетяна Степанівна поділилася власним досвідом користування послугами бібліотеки. На особистому прикладі показала як можна залучити дитину до читання та відвідування бібліотеки, а ще розповіла, як мати-пенсіонерка, навчаючись на комп’ютерних курсах, що проводить бібліотека, змогла подолати важкий період свого життя.

/Files/images/pod_2022/271985894_4772929606123075_4991243022251848760_n.jpg

ТЕТЯНА МІФТАХОВА, керівник відділу зв’язків з громадкістю ГО «Мамина школа», проінфрмувала про діяльність «Маминої школи», що базується на принципах MIND-освіти від Міжнародного інституту розвитку інтелекту (IMEI). «ГО «Мамина Школа» - найкраща в Україні платформа для виховання та підтримки здорових та світлих відносин у сім'ях, адже світлі і щасливі відносини в родині – є запорукою здорової нації та держави в цілому», - сказала вона.

По завершенню інформаційної частини заходу присутні переглянули фільм «Заради нас». Різдвяна історія під назвою «Заради нас», що сповіщає людям про народження Христа, стала справжнім подарунком від італійського хору зі світовим ім’ям «Gracias Choir».

З метою драматизації історію народження Спасителя доповнили деякими вигаданими персонажами та епізодами. Глядачі спочатку разом з героями переживають події у Персії, потім вигнання ізраїльтян, що з великими труднощами долають Юдейську пустелю, потрапляють в палац тетрарха Ірода та разом з мудрецями і усім християнським людом щиро радіють народженню Спасителя. Художній фільм «Заради нас» допомагає не лише здійснити подорож у часі, а й поринути у атмосферу справжнього сенсу Різдва Христового.

Для дітей, що прийшли з батьками, бібліотекарі Чернігівської міської бібліотеки для дітей ім. О. Довженко організували майстер-клас та екскурсію до Центру поліської автентики, тому мами мали можливість спокійно виділити час для роздумів, спілкування та обговорення фільму.

Підготували бібліотекарі читальної зали Чернігівської міської центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського Олена Дудкіна та Наталія Ущенко.

Фото Олена Куннова

Кiлькiсть переглядiв: 63